21 Aralık 2011 Çarşamba

32 Bin Yıl Önce Mağara Resimlerini Yapanlar Tam Bir Sanatçıydı. Kullandıkları Boyalar Da Binlerce Yıldan Beri Hiçbir Şekilde Bozulmamıştır


Polikrom resim tekniği yani aynı noktada birçok rengin kullanıldığı resim tekniğidir...

Sayın Adnan Oktar`ın 2 Ekim 2010 tarihli Kahramanmaraş Aksu Tv röportajından

OKTAR BABUNA: Binlerce yıl öncesine ait mağara resimleri var. Ki bunlar bazıları 17 bin yıllık 16 bin, 32 bin yıllık. Les D'Gama polikrom mağaralarında, polikrom resim tekniği yani aynı noktada birçok rengin kullanıldığı resim tekniği. Bu bilinen ilk polikrom teknik. Fond D'Gama’ki resimlerde kullanılmış. Şimdi onun filmi var, inşaAllah. Bu mağaradaki resimler 17 bin yıllık, renkleri bozulmamış günümüze kadar gelmiş. 17 bin yıl.
...

OKTAR BABUNA: ... Bu atın ayağı kabartmalı bir zeminde çizilerek hareketli izlenimi veren gelişmiş bir yöntem kullanılmış.

ADNAN OKTAR: Tam sanatçıymış yani yapan.

OKTAR BABUNA: MaşaAllah Hocam. Bunlar böyle 16 bin yıllık, 20 bin yıllık resimler. Öndeki kırmızı bir inek, onun arkasında boynuzlarıyla siyah bir öküz var. Pechmel Mağarası, 16 bin yıllık bu resimler. Renkler, boyalar olduğu gibi korunmuş, bu renkli boyalar. O nemli mağaranın ortamında. 32 bin yıllık bu resimler.

ADNAN OKTAR: 32 bin yıl değil, millet babaannesinin başörtüsünü bile saklayamıyor. 100 yılda bile parçalanıyor. 100-150 yıl durmuyor. Resim, fotoğraf kalmıyor. Hatta örtüyorlar, ışıktan tahrip4 olmasın diye. Yani muhafaza edemiyor, soluyor, kayboluyor. Bak binlerce yıldan beri hiçbir şekilde bozulmamış.

OKTAR BABUNA: Picasso’nun da bir sözünü söylüyor burada.

ADNAN OKTAR: Ne diyor?

OKTAR BABUNA: “Altamira’dan sonra her şey bozulmuş” sözünü buradaki resimleri gördükten sonra söylemiş Picasso.

ADNAN OKTAR:
MaşaAllah. Ama hakikaten gayet mükemmel çizgiler de. Bir de boyalarda kullanılan teknolojiyi şu an herhangi bir kişiye söylesek yapamaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder